Linux sau Windows pe masina virtuala

Ai un calculator pe Windows si ai vrea sa testezi/sa te joci putin cu o varianta de Linux? Sau invers? Poate ai un computer pe Windows si vrei sa testezi pe el ultima versiune de Android? 

Da, se poate. 

Ai nevoie de o masina virtuala. Exista un software care te ajuta sa-ti creezi un calculator "fantoma" in interiorul calculatorului tau. Se numeste VirtualBox si poate fi descarcat de aici.

Acest software va crea (pe baza specificatiilor tale) un computer virtual ("fantoma") in interiorul computerului tau - "gazda", alocand computerului virtual o parte din memoria RAM, o parte din memoria video, o parte din procesor si creind pentru acesta un hard disk virtual, care este de fapt un fisier pe hard discul "gazdei".

Cu cat resursele gazdei sunt mai mari, cu atat "fantoma" va lucra mai bine.

In imagine se poate vedea DamnSmallLinux ruland pe un sistem Windows XP.





AVERTISMENT: alocarea incorecta a resurselor sistemului pentru sistemul de operare virtual (fantoma) poate duce la blocarea si/sau avarierea sistemului gazda.

Sistemul "fantoma" poate rula ca Live CD sau se poate efectiv instala pe hardul virtual.

In cazul meu, avand unitatea DVD stricata, a trebuit mai intai sa fac un CD de boot virtual, utilizand Gizmo si o imagine DSL in format ISO.


0 Response to "Linux sau Windows pe masina virtuala"

Post a Comment

loading...