Necazuri cu Hibernarea?

Daca ai un computer cu Windows, stii probabil ca Hibernarea este de preferat in anumite cazuri in loc de Shutdown. Cum se activeaza/dezactiveaza? Din Control Panel, sectiunea Power Options. Cand se foloseste Hibernarea, aplicatiile incarcate in RAM se scriu pe hard disc, astfel incat la re-pornire acestea sunt deja in RAM.

Pot aparea insa si unele probleme. 

Daca procesul de trecere in hibernare dureaza excesiv de mult, se procedeaza astfel: dublu click pe My Computer, click-dreapta pe discul sistem, Properties->Hardware->Properties->Policies. Se bifeaza optiunea Enable Write Caching on the disk.

Uneori, dupa trecerea sistemului in Hibernare, acesta "se trezeste" de la sine, aparent fara motiv. Acest lucru se poate intampla din mai multe cauze, dar cel mai adesea "vinovatii" sunt mouse-ul sau adaptorul (placa) de retea. Trebuie vazut in setarile acestora (de obicei sectiunea Power Management) daca acestora li se permite sa "trezeasca" sistemul.



In final, un mic truc pentru un Shutdown rapid. Click-dreapta pe desktop->New->Shortcut.

In caseta se scrie: %windir%\System32\SHUTDOWN.exe -s -t 00
Se da un nume si se valideaza. Un dublu-click pe acest nou shortcut va incepe deindata procedura de shutdown. Portiunea -t 00 desemneaza numarul de secunde pana la inceperea procedurii si se poate modifica.

0 Response to "Necazuri cu Hibernarea?"

Post a Comment

loading...