USB si SD fake

Esti fericit ca ti-ai cumparat un stick USB sau un microSD de mare capacitate la un pret foarte bun? Sau chiar un SSD? Exista doua posibilitati: ori esti norocos, ori...

Piata de dispozitive USB este invadata de stickuri USB si micro-carduri SD fake (si chiar discuri SSD). Acestea, odata introduse in portul USB al computerului sunt detectate si raporteaza sistemului capacitati mult mai mari decat cele reale. Spre exemplu, un stick USB de 64 Gb poate avea in realitate o capacitate de doar 2 Gb (uneori chiar mai putin).

Cum se manifesta? Un USB fake se recunoaste destul de usor. Viteza mica de transfer, blocarea, aparitia frecventa de erori de scriere/citire, necesitatea de formatare frecventa sunt doar cateva simptome.

Din acest motiv este indicat sa nu folosesti dispozitivele USB sau microSD pentru a stoca fisiere importante - decat daca esti sigur ca dispozitivul tau este autentic si de calitate ridicata.

In imagini sunt doua microSD-uri: primul este original, al doilea este fake.


Asadar, daca ai un USB care-ti face probleme, cum iti dai seama daca este deteriorat sau este un fake? Exista cateva unelte pentru a testa aceste dispozitive. Acestea scriu date pe dispozitiv si determina capacitatea sa reala.





1. H2testw - Descarca

2. FakeFlashTest - Descarca

3. USB flash drive tester - Descarca

4. Chip Genius - Descarca

Din pacate pentru mine, am aflat aceste lucruri DUPA ce mi-am luat si eu teapa cu un microSD Samsung de 64 Gb, care are in realitate doar 8 Gb.   

X-( Mad
X-( Mad



0 Response to "USB si SD fake"

Post a Comment

loading...