Ce este low level format?

Low level format este o operatiune care se face asupra unui disc hard pentru a distruge datele de pe acesta. In general, aceasta operatiune nu este necesara, sunt insa unele cazuri speciale.

Daca vrei sa vinzi un calculator sau numai hard discul acestuia, poate fi necesara o formatare low level, mai ales daca pe acest disc ai avut informatii care nu trebuie sa fie accesate de catre alte persoane (date despre conturi, parole, poze,etc.).


Recuperarea datelor de pe un hard disk formatat este destul de dificila si nu este la indemana oricui. Totusi, cineva priceput si care are la dispozitie uneltele necesare poate face acest lucru. De aceea se recomanda low level format. In urma acestei operatiuni nicio recuperare de date nu mai este posibila.




Cum se poate face low level format? Exista mai multe optiuni. Eu o prefer pe aceasta:

1. Se descarca Hiren Boot CD 15.5
2. Se scrie imaginea ISO pe un cd/DVD (sau pe un stick USB)
3. Se porneste computerul folosind CD-ul/DVD-ul prospat scris (mini XP).
4. Din meniul Hard disk/Storage se alege aplicatia HDD Low Level Format Tool
5. Se selecteaza discul - daca sunt mai multe - si se da start.

Dupa terminarea operatiunii (care poate dura destul de mult la discuri de capacitate mare, chiar cateva ore!) recomand repartitionarea si reformatarea discului.

Hiren Boot CD este o suita de aplicatii foarte utile, care nu ar trebui sa lipseasca din dotarea oricarui pasionat de calculatoare.


0 Response to "Ce este low level format?"

Post a Comment

loading...